Όροι χρήσης

Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης της κοινότητας.
  • Διαφημίσεις

Όροι χρήσης

Δημοσίευσηαπό Admin » 04 Μαρ 2009, 01:06

Το forum που φιλοξενείται στο domain SciroccoClub.gr είναι ένας ανοιχτός παγκόσμιος διαδικτυακός χώρος συνάντησης των φίλων και των ιδιοκτητών του αυτοκινήτου, VW Scirocco.

Πρόκειται για ανεπίσημο site και ουδεμία σχέση έχει με τον επίσημο εισαγωγέα της VW στην χώρα μας ούτε και με οποιονδήποτε άλλον εισαγωγέα παγκοσμίως ή την κεντρική εταιρεία.

Οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα αφορούν θέματα σχετικά με το VW Scirocco και είναι προσωπικές απόψεις των μελών.
Το SciroccoClub.gr σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ασπάζεται τις προσωπικές απόψεις των μελών του, οι οποίοι διατηρούν το δικαίωμα της πνευματικής ιδιοκτησίας στα γραφόμενα τους.


Εισαγωγή

Για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων οι διαχειριστές του SciroccoClub.gr έχουν θεσπίσει τους κανόνες που ακολουθούν.
Παρακαλούνται τα μέλη του φόρουμ να έχουν αποδεχτεί πλήρως τους κανόνες λειτουργίας. Σε διαφορετική περίπτωση μπορούν να ενημερώσουν τους διαχειριστές για την διαγραφή του λογαριασμού τους.
Πλήρης αποδοχή των όρων συνεπάγεται και από τους επισκέπτες του ιστοχώρου.

Οι όροι χρήσης μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και χωρίς καμιά προειδοποίηση, αφού δημοσιευτούν εκ νέου και εφόσον οι διαχειριστές το κρίνουν απαραίτητο.

Διατηρείται επίσης το δικαίωμα της διακοπής ή τροποποίησης μέρους ή του συνόλου των υπηρεσιών του ιστοχώρου σε μεμονωμένους χρήστες ή καθολικά αν αυτό επιβάλετε, χωρίς καμιά προηγούμενη προειδοποίηση.

Δυνατή είναι επιπλέον και η διαγραφή λογαριασμών χρηστών που έχουν παραβιάσει τους όρους χρήσης του forum.


Κανόνες Συγγραφής

Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε στο forum είναι τα ελληνικά. Απαγορεύεται η χρήση άλλης γλώσσας, εκτός αν επιβάλλεται για την κατανόηση κάποιας έννοιας. Απαγορεύεται επίσης η χρήση greeklish, δηλαδή ελληνικών λέξεων γραμμένων με αγγλικά γράμματα, καθώς με τη χρήση τους δυσχεραίνεται η κατανόηση των κειμένων.
Τα όποια μηνύματα γράφονται με greeklish και ειναι μακροσκελή και δυσανάγνωστα/δυσνόητα, θα διαγράφονται και θα ενημερώνεται ο χρήστης με προσωπικό μήνυμα.

Η χρήση των κεφαλαίων χαρακτήρων στην γλώσσα του διαδικτύου σημαίνει πως φωνάζουμε. Αποφεύγετε την χρήση τους για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις και για να διαβάζονται τα κείμενα πιο ευχάριστα. Αν χρειαστεί να δώσετε έμφαση σε κάτι, χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες.

Οι δημοσιεύσεις και τα θέματα σας θα πρέπει να δημοσιεύονται σε κατηγορίες σχετικές με το περιεχόμενο τους και ο τίτλος τους να είναι όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός, για την σωστή αντίληψη τους από τους αναγνώστες.
Αν παρόλα αυτά διαπιστώσετε, πως έχετε δημοσιεύσει κάποιο θέμα σας σε λάθος κατηγορία, επικοινωνήστε με κάποιο συντονιστή για την μεταφορά του.

Πριν δημοσιεύσετε κάποιο θέμα σας, χρησιμοποιήστε την αναζήτηση στο forum. Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει ανοιχτή ή παλιότερη συζήτηση σε θέμα σχετικό με το δικό σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγουμε τις διπλοεγγραφές και την ακαταστασία στο forum.

Να έχετε υπόψη σας πως κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε οποιαδήποτε απορία σας, κατά συνέπεια ζητήστε ευγενικά και όσο το δυνατόν αναλυτικότερα αυτό που θέλετε, ώστε να αυξήσετε την πιθανότητα να πάρετε απάντηση.

Κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως τα λεγόμενα στις δημόσιες συζητήσεις είναι απόλυτα σωστά, μιας και εκφράζουν προσωπικές απόψεις των μελών της κοινότητας. Είναι στο χέρι σας να φιλτράρετε τις πληροφορίες και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας.

Παρόλα αυτά παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να τεκμηριώνουν όσο το δυνατόν αρτιότερα τις απόψεις και τα λεγόμενα τους, ειδικά δε όταν χρησιμοποιούν αναφορές από άλλες πηγές, όπου υποχρεούνται να το αναφέρουν αναλυτικά.

Για την καλύτερη δόμηση, καλό είναι όταν απαντάτε σε κάποιο μήνυμα, να παραθέτετε το σημείο εκείνο του μηνύματος που αναφέρεστε και όχι ολόκληρο το μήνυμα, ή ακόμη χειρότερα τίποτα από τα δύο.

Υπάρχει δυνατότητα αποστολής προσωπικών μηνυμάτων μεταξύ των μελών. Χρησιμοποιήστε αυτήν την δυνατότητα, αν το θέμα σας αφορά μόνο κάποιο άλλο μέλος και όχι την κοινότητα.


Απαγορεύσεις

Απαγορεύεται η εγγραφή του ίδιου χρήστη σε πολλούς λογαριασμούς, εκτός κι αν υπάρχει βάσιμη δικαιολογία για αυτή την πράξη.

Απαγορεύεται η συζήτηση και αναφορά σε θέματα σχετικά με παράνομο λογισμικό και η παραπομπή σε άλλα sites στα οποία υπάρχουν αναφορές, όχι μόνο σε πηγές παράνομου λογισμικού, αλλά και πληροφορίες που αφορούν την εξουδετέρωσή τους.

Απαγορεύεται η δημοσίευση υβριστικών, δυσφημιστικών ή προσβλητικών μηνυμάτων, ή οποιουδήποτε άλλου υλικού που μπορεί να παραβιάζει τους νόμους του ελληνικού κράτους.

Απαγορεύονται οι υβριστικές φράσεις και εκφράσεις, που προσβάλλουν την κοινότητα και μπορούν δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα, διενέξεις ή αντιδικίες.

Απαγορεύονται οι συστάσεις προς τους άλλους χρήστες του forum, ή ακόμη και προς τους συντονιστές με σκοπό την επίπληξη τους, που απορρέει από την στάση και τις απόψεις τους. Υπεύθυνος για την επίλυση τέτοιων θεμάτων είναι πλέον ο διαχειριστής του forum, που μπορεί να δράσει έπειτα από κοινοποίηση σας.

Απαγορεύεται η δημοσίευση διαφημιστικών μηνυμάτων, ή οποιουδήποτε άλλου είδους διαφημιστικό περιεχόμενο.

Διαφήμιση θεωρείται η αναφορά σε υπηρεσία/προιόν/εταιρεία κ.λπ, με σκοπό το ίδιο άμεσο ή έμμεσο όφελος του ατόμου που την αναφέρει. Επίσης, η επανειλλημένη και ρητή αναφορά σε δεδομένο προϊόν/υπηρεσία/εταιρεία κ.λπ, από τον ίδιο χρήστη, ενδέχεται να θεωρηθεί έμμεση διαφήμιση και να αντιμετωπιστεί αντίστοιχα.

Των παραπάνω κανόνων περί διαφήμισης, εξαιρούνται:

1) οι (κατά τη στιγμή συγγραφής της δημοσίευσης) εκτελούντες χρέη διαχειριστή/συντονιστή/διοργανωτή του φόρουμ, οι οποίοι μπορούν να αναφέρονται σε υπηρεσίες/προϊόντα/εταιρείες που σχετίζονται με το αυτοκίνητο ''vw scirocco'' και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς των μελών της κοινότητας.

2)Οι κατόπιν ρητής, έγγραφης ή ηλεκτρονικής, άδειας του διαχειριστή του SciroccoClub.gr διαφημιζόμενοι.

Απαγορεύεται για οποιοδήποτε λόγο, η αναφορά μέσω των δημοσίων συζητήσεων σε εξουσιοδοτημένους και μη αντιπροσώπους της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας.

Απαγορεύεται η δημοσίευση αγγελιών διαφήμισης. Η διαφήμιση απαγορεύεται είτε γίνεται έμμεσα είτε γίνεται άμεσα. Άμεση διαφήμιση θεωρείται η προβολή προϊόντων η υπηρεσιών από τον ίδιο τον πωλητή . Έμμεση διαφήμιση θεωρείται η κατ’ επανάληψη σύσταση / προβολή συγκεκριμένων επαγγελματιών του χώρου από κάποιον χρήστη.
Εξαίρεση γίνεται μόνο για Ιδιώτες, οι οποίοι θέλουν να πουλήσουν μεμονωμένα (όχι σε ποσότητα) προϊόντα σχετικά με το αυτοκίνητο, στον ειδικό χώρο τον Μικρών Αγγελιών. Υπάρχει ειδικός τομέας για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού και εκεί και μόνο θα μπορούν να δημοσιεύονται οι αγγελίες σας, σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν και τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις.

Πρέπει να επισημανθεί πως το SciroccoClub.gr δεν έχει ουδεμία σχέση και κανένα όφελος από την αγοροπωλησία αγαθών και κατά συνέπεια και καμία ευθύνη για την ποιότητα τους. Η συναλλαγή εξ ολοκλήρου αφορά των πωλητή και τον αγοραστή και όχι το SciroccoClub.gr.
Οι αγγελίες προϊόντων δεν αφορούν εμπόρους και καταστήματα και υπάρχουν μόνο για την εξυπηρέτηση των μελών της κοινότητας.
Όταν επιτευχθεί ο σκοπός της αγγελίας, πρέπει να ενημερώσετε τους συντονιστές για να χαρακτηριστεί το θέμα ως κλειστό.

Ρητά απαγορεύεται η χρήση αυτού του δικτυακού τόπου, π.χ. δημοσιεύσεις , προσωπικά μηνύματα, υπογραφές κ.λπ, για την ανάρτηση κειμένων δημόσιων ή ιδιωτικών ή οπτικοακουστικού υλικού με σκοπό την διαφήμιση άλλων ομάδων ή κοινοτήτων επίσημου ή ανεπίσημου χαρακτήρα όμοιου ενδιαφέροντος με του SciroccoClub.gr ή/και την προσέλκυση μελών προς αυτές.

Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η τοποθέτηση στο προφίλ των μελών και στην υπογραφή τους κείμενα, που να προσβάλλουν άλλα μέλη, ή να αφήνουν υπονοούμενα για το φόρουμ, κάποιο συντονιστή ή μέλος του φόρουμ.

Κείμενα τα οποία εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, θα διαγράφονται αυτόματα από τους διαχειριστές και θα γίνεται σύσταση στα αντίστοιχα μέλη. Τέτοιες συμπεριφορές ενδέχεται να τιμωρηθούν με μόνιμο ή προσωρινό αποκλεισμό των μελών.

Απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων άλλων χρηστών, ή τρίτων προσώπων χωρίς την άδεια τους. Στα προσωπικά δεδομένα συμπεριλαμβάνονται και ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, προσωπικά μηνύματα(PMs), φωτογραφίες, e-mail, κωδικοί.

Απαγορεύεται η ανάπτυξη θεμάτων και συζητήσεων που καταπιάνονται με το τρίπτυχο Θρησκεία - Πολιτικά - Αθλητικά.

Από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή για κάποιο χρήστη, ο μοναδικός υπεύθυνος για τις δημοσιεύσεις και τις πράξεις που συμβαίνουν από τον λογαριασμό, είναι ο ίδιος ο χρήστης.

Για οποιαδήποτε υπόνοια μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του λογαριασμού σας, ή προσπάθεια παραβίασης παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την ομάδα των συντονιστών.

Απαγορεύεται ρητά η παραβίαση οποιουδήποτε από τους παραπάνω κανόνες. Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται διαγραφή του θέματος και ενδεχόμενη διαγραφή του χρήστη παραβάτη, χωρίς προειδοποίηση από το SciroccoClub.gr.


Δικαιώματα των Διαχειριστών

Οι διαχειριστές και οι συντονιστές έχουν το δικαίωμα να περικόψουν, να κλειδώσουν, ή ακόμη και να διαγράψουν, σύμφωνα με την κρίση τους, οποιοδήποτε θέμα ή δημοσίευση αντίκειται στους παραπάνω κανόνες συγγραφής και απαγόρευσης.

Έχουν επίσης το δικαίωμα να λογοκρίνουν και να διορθώνουν οποιαδήποτε δημοσίευση προσβάλει τους κανόνες δεοντολογίας, που έχουν αναφερθεί χωρίς καμιά προειδοποίηση.


Συλλογή Δεδομένων

Κατά την πλοήγηση στις σελίδες του SciroccoClub.gr και χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του, αποδέχεστε την συλλογή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα, μπορούν να συλλεχθούν το όνομα χρήστη, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η IP διεύθυνση σας. Η διαχείριση και η προστασία αυτών των δεδομένων υπόκειται στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και παγκόσμιας νομοθεσίας.
Το SciroccoClub.gr δεσμεύεται πως δεν θα παραχωρήσει σε κανένα τρίτο αυτά τα δεδομένα, χωρίς την έγκριση σας, εκτός και αν υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση.


Αποποίηση Ευθύνης

Όπως αναφέρθηκε και προηγούμενα, οι συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο παρόν forum αφορούν θέματα σχετικά με το VW Scirocco και είναι προσωπικές απόψεις των μελών.

Το SciroccoClub.gr σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ασπάζεται τις προσωπικές απόψεις των μελών του. Δεν υπάρχει καμιά ευθύνη για την πληρότητα και το περιεχόμενο των άρθρων που δημοσιεύονται. Αν για κάποιο λόγο υπάρξει αντίρρηση και ένσταση για τα γραφόμενα κάποιου μέλους, υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης ή ακόμη και διαγραφής αρκεί να έχουμε ενημερωθεί έγκυρα και έγκαιρα, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο.

Από την στιγμή που έχει ολοκληρωθεί η εγγραφή για κάποιο χρήστη, ο μοναδικός υπεύθυνος για τις δημοσιεύσεις και τις πράξεις που συμβαίνουν από τον λογαριασμό, είναι ο ίδιος ο χρήστης.

Σε περίπτωση πρόκλησης ζημιάς των επισκεπτών και χρηστών του forum κατά την χρήση του, η οποία οφείλεται σε σφάλματα των εξυπηρετητών (μόλυνση από ιούς κλπ), καμία ευθύνη και κανένα κόστος δεν αναλογεί στο SciroccoClub.gr

Το SciroccoClub.gr δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την διαθεσιμότητα των υπηρεσιών του. Μπορεί ανά πάσα στιγμή να διακόψει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, χωρίς προειδοποίηση.

Γενικά, η χρήση των υπηρεσιών γίνεται με πρωτοβουλία των μελών, στα οποία ανήκει καθολικά και η ευθύνη.


Πνευματικά Δικαιώματα

Το περιεχόμενο του SciroccoClub.gr στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και τα γραφικά, υπόκεινται στις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η διανομή και η αντιγραφή οποιουδήποτε μέρους του forum, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του διαχειριστή του site.

Η αναφορά σε δημοσιεύματα τρίτων πνευματικής ιδιοκτησίας κατόχων, μπορεί να γίνει μόνο με την άδεια τους και με την αναφορά της πηγής/νόμιμου κατόχου.

Τα μηνύματα και οι δημοσιεύσεις των μελών του SciroccoClub.gr συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών και των αρχείων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους τα οποία και παραχωρεί στο SciroccoClub.gr χωρίς να μπορεί να τα αποσύρει σε καμία περίπτωση.

Το SciroccoClub.gr πρόκειται για ανεπίσημο site των φίλων και ιδιοκτητών του VW Scirocco και ουδεμία σχέση έχει με τον επίσημο εισαγωγέα της VW στην χώρα μας ούτε και με οποιονδήποτε άλλο εισαγωγέα παγκοσμίως ή την κεντρική εταιρεία.

Αρμόδια δικαστήρια σε οτι αφορά και προκύπτει από τη χρήση του SciroccoClub.gr, ορίζονται τα δικαστήρια της Αθήνας και εφαρμοστέο ειναι το ελληνικό Δίκαιο.


Επίλογος

Οι παραπάνω κανόνες, όπως αναφέρθηκε και στην αρχή του παρόντος, έχουν θεσπιστεί για την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο παρόν forum. Πρόκειται για ένα χώρο ανταλλαγής απόψεων και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον αφήσουμε να μετατραπεί σε αρένα διαμαχών.
Ας καταβάλουμε μια φιλότιμη προσπάθεια λοιπόν όλοι μας, ώστε ο στόχος μας να παραμείνει η ενημέρωση σχετικά με αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο.


Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διαχειριστών
SciroccoClub.gr
Άβαταρ μέλους
Admin
---
---
 
Δημοσ.: 10
Εγγραφη: 24 Νοέμ 2019, 14:35

Επιστροφή στην Όροι χρήσης

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης