WRC: Πετάει η VW

WRC: Πετάει η VW

Πρόκειται για το ίσως δυναμικότερο come back στην ιστορία των αγώνων, καθώς η Volkswagen Motorsport έχει κερδίσει τους δυο από τους τρεις αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μέχρι στιγμής και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση.

Τι σημαίνει αυτό; Πρώτον ο Sébastien Ogier είναι όντως ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός (το γεγονός ότι είναι Γάλλος και ονομάζεται Sébastien ίσως παίζει ρόλο αν κρίνουμε από την πρόσφατη ιστορία του WRC) και δεύτερον ότι η Volkswagen έχει πάρει πάρα πολύ σοβαρά την εμπλοκή της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από την εξέλιξη του αγωνιστικού Polo R WRC κρύβονται μεγάλα ονόματα συμπεριλαμβανομένου του βετεράνου Carlos Sainz.

Ο συνδυασμός Ogier και Volkswagen Motorsport είναι εκρηκτικός, με τον Γάλλο να αποτελεί τον “φόβο και τρόμο” των αντιπάλων του, κερδίζοντας μέχρι στιγμής δύο στους τρεις αγώνες, δημιουργώντας μάλιστα χαοτικές διαφορές από τους υπόλοιπους (για τα δεδομένα του θεσμού). Μόνο στον εναρκτήριο αγώνα στο Monte Carlo δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά μη γελιέστε… αυτός ήταν ένας από τους “επιλεκτικούς” αγώνες του πρωταθλητή Sébastien Loeb για το 2013. Ακόμη ωστόσο και με τον Loeb, ο Ogier ήταν ο μόνος από τους συμμετέχοντες που κατάφερε να κρατήσει το ρυθμό του πρωταθλητή στο παγωμένο “Μόντε”. Κατάφερε όμως και τον κέρδισε στις κατάλευκες ειδικές της Σουηδίας για να γίνει ένας από τους ελάχιστους μη Σκανδιναβούς νικητές του αγώνα. Την περασμένη εβδομάδα στο Rally Mexico, ο Sébastien Ogier ήταν νικητής για δεύτερη συνεχόμενη φορά, με 3’28’’ διαφορά από τον δεύτερο Mikko Hirvonen με το Citroen DS3 WRC. Δυστυχώς τα ίδια δε μπορούμε να πούμε και για τον άλλο οδηγό της Volkswagen, τον Jari Matti Latvala, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς στη Σουηδία και 1 βαθμό στο Μεξικό με 3η θέση στην Power Stage, πριν εγκαταλείψει από σπασμένη ανάρτηση.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το Polo R WRC έχει δείξει ότι είναι ικανότατο σε κάθε περιβάλλον, άσφαλτο, χιόνι και χώμα. Η επόμενη στάση είναι στην Πορτογαλία για ακόμη έναν χωμάτινο αγώνα, στις 11-14 Απριλίου. Μαντέψτε ποιος είναι το μεγάλο φαβορί…

Βαθμολογία οδηγών 

1. Sébastien Ogier – 74

2. Sébastien Loeb – 43

3. Mikko Hirvonen – 30

4. Dani Sordo – 27

5. Mads Østberg – 26

6. Thierry Neuville – 25

7. Jari-Matti Latvala – 15

 

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Citroën Total Abu Dhabi WRT – 87

2. Volkswagen Motorsport – 81

3. Qatar M-Sport WRT – 37

4. Qatar WRT – 35

5. Abu Dhabi Citroën Total WRT – 23

 


Σχετικά Θέματα:


bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark