Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Συζήτηση γύρω απο την βελτίωση του αυτοκινήτου, στήσιμο, εμφάνιση, μοτερ ...
  • Διαφημίσεις

Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Bluehakk » 27 Νοέμ 2017, 20:12

Καλησπέρα στην ομάδα.
Εδώ και καιρό έψαχνα το τρόπο να εγκαταστήσω στο scirocco μου το νέο ηχοσύστημα της εταιρίας που μπαίνει υπο κανονικές συνθήκες και υπό προϋποθέσεις μόνο σε νέα Golf κ.λπ μοντέλα MQB πλατφόρμας.

Λοιπόν για να ξεκινήσω το ηχοσύστημα μπαίνει σε παλαιότερα μοντέλα και δουλεύει σε πάρα πολύ καλό βαθμό υπό μία προϋπόθεση να αγοραστεί ηχοσύστημα που ξέρουμε ότι είναι fully unlocked από το componenet protection σύστημα (ηλίθιας) προστασίας της λατρεμένης μας VW.
Αυτό λοιπόν το σύστημα από ότι έχω διαβάσει λειτουργεί ως εξής.

Μόλις η πηγή συνδεθεί σε άλλο αμάξι με το οποίο δεν έχει γίνει εξ αρχής registered από το εργοστάσιο ξεκινάει να μετράει ένας counter και μόλις αυτός ο counter πιάσει τις 8 ώρες τότε πάει το ηχοσύστημα μπλοκάρει και δεν δουλεύει σχεδόν καθόλου. Ο τρόπος για να το παρακάμψουμε αυτό (πάντα από ότι έχω διαβάσει στο νετ) είναι να εγκαταστήσουμε πάνω σε αυτό το counter ένα τσιπάκι που πρακτικά της πρώτη φορά που θα ανοίξει η μονάδα εκτός του συγκριμένου οχήματος καταγράφει τι λέει ο counter και από εκεί και πέρα κάθε φορά που ξανα-ενεργοποιείται η μονάδα πάει και ενημερώνει τον counter με αυτό το αριθμό οπότε πρακτικά του κάνει κάθε φορά reset στη μνήμη του με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργεί η πηγή κανονικά για 8 ώρες συνεχόμενα (μέχρι δηλαδή να χρειαστεί να γίνει πάλι reset δηλαδή να κλείσει και να ξανανοίξει η πηγή).
Εδώ χρειάζεται προσοχή να έχει καταγραφεί η ένδειξη του counter με το που συνδέθηκε το ηχοσύστημα σε άλλο αμάξι έτσι ώστε να έχουμε 8 ενεργές ώρες λειτουργίας και όχι ας πούμε μετά από 7,5 ώρες λειτουργίας εκτός οχήματος να καταγράψουμε την τιμή του counter και αυτή να του δίνουμε σε κάθε νέα επανεκκίνηση οπότε πρακτικά θα πρέπει κάθε μισή ώρα να κάνουμε reset στη πηγή.

Εγώ λοιπόν ρισκάροντας αυτό το πράγμα αγόρασα μέσω ebay την συγκεκριμένη πηγή που έγραφε ότι ήταν fully unlocked και την εγκατέστησα. Έως τώρα έχω κάνει μέχρι και 4 συνεχόμενες ώρες ταξίδι και το ηχοσύστημα δεν έχει κλείσει οπότε καλά είναι . Αν τύχει να κλείσει σε μεγαλύτερο ταξίδι θα σας ενημερώσω.

Οπότε υποθέτοντας ότι όλα τα παραπάνω ισχύουν έχω ως τώρα τις παρακάτω εντυπώσεις από τη πηγή.

α) Όλα τα χειριστήρια τιμονιού-MFD πληροφορίες εμφανίζονται κανονικά όπως έκαναν και στη RNS510 που είχα παλαιότερα.
β) Η οθόνη είναι πολλές κλάσεις μπροστά από πλευράς ποιότητας, φωτεινότητα, contrast, brightness κ.λπ.
γ) Τo touch feeling είναι έτη φωτός καλύτερο σε σχέση με το αντίστοιχο του RNS510 (!).
δ) Το Ράδιο είναι πολύ πιο όμορφο και με μια χαρά λήψη όπως ήταν και στο RNS510 και ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση επίσης.
3) Η απόκριση της πηγής γενικά σε όλες τις λειτουργίες είναι μακράν καλύτερη και γρηγορότερη και έτσι η εμπειρία χρήσης είναι κλάσης ανώτερη από του RNS510.
4) Η bluetooth σύνδεση που πλέον είναι embeded στη πηγή και όχι έξτρα σύστημα είναι σε άλλο επίπεδο αλλά δουλεύει μόνο με εργοστασιακό μικρόφωνο και όχι με «ένα ότι να ναι τυχαίο» μικροφωνάκι (ψείρα). Το δοκίμασα και δεν έπαιζε, μόλις έβαλα το εργοστασιακό όλα τέλεια εδώ κάποιος πιο ειδικός μπορεί να μου πει τι σκατά φταίει γι αυτό. Επίσης το voice control της πηγής είναι και αυτό μια χαρά και ακούει εύκολα τις εντολές στα αγγλικά βέβαια και διάφορες άλλες ΞΕΝΕΣ γλώσσες, υπό την προϋπόθεση ότι θυμάσαι τις εντολές!!!
5) Η πηγή διαβάζει κανονικά επαφές και στα ελληνικά και στα αγγλικά όπως επίσης διαβάζει-στέλνει SMS κανονικά στα αγγλικά μέσω voice control (δεν μπορείς να γράψεις SMS για ευνόητους λόγους αλλά μπορείς να μιλήσεις στο σύστημα και να γράψει αυτό ή να στείλεις κάποιο πρότυπο SMS.
6) Το NAVI δουλεύει μια χαρά αρκετά πιο γρήγορα από το αντίστοιχο RNS και πλέον έχει χάρτες Here MAPS. Επίσης και εδώ έχει φωνητικές εντολές αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει. Εδώ θέλει προσοχή γιατί συνήθως οι πωλητές στο ebay όταν πουλάνε την πηγή, την sd card με το Navi δεν την περιλαμβάνουν στην αγγελία ενώ σου λένε ότι το Navi δουλεύει (πρακτικά εννοούν ότι άμα αγοράσεις την κάρτα ΘΑ δουλέψει κανονικά χωρίς να είναι μπολοκαρίσμένο από το component protection που όπως ανέφερα παραπάνω το παρακάμπτουμε) εμένα ακριβώς αυτό μου έκανε ο πωλητής (το κατάλαβα μόλις το παρέλαβα), και αφού καυγαδίσαμε αρκετά στο ebay, αναγκάστηκα να ανοίξω case στο PayPal, δέησε να μου την στείλει free of charge την κάρτα οπότε προσοχή. Τα πάντα πρέπει να τα ξεκαθαρίσετε από την αρχή.
7) Η συγκεκριμένη πηγή προσφέρει και app-connect με κινητά android και iOS, αυτή τη δυνατότητα οι πωλητές συνήθως την χρεώνουν έξτρα, προσοχή πρέπει να την ζητήσετε και να σας πουν πόσο θα την χρεώσουν αλλιώς δεν θα την συμπεριλάβουν και θα σας έρθει με την συγκεκριμένη επιλογή κλειδωμένη. Εμένα την περιλαμβάνει. Παρόλα αυτά δεν έχω καταφέρει ακόμα να την λειτουργήσω γιατί δεν έχω βρει ακόμα κατάλληλο usb cable και plug για να συνδέσω κινητό. Οπότε μόλις τα καταφέρω θα επανέλθω με εντυπώσεις.
8) Η πηγή μπορεί να εξοπλιστεί με Wifi (!) αλλά υπάρχουν και πηγές χωρίς οπότε αν κάποιος το θέλει πρέπει να βρει την αντίστοιχη πηγή, καλό είναι στις φωτογραφίες του προϊόντος στο ebay να φαίνεται ξεκάθαρα η mac address του bluetooth και του wifi adapter για να είμαστε σίγουροι ότι έχει. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πηγή δεν μπορεί να πάρει κάρτα SIM. Εμένα το wifi δουλεύει μια χαρά απλά τελικά μάλλον είναι άχρηστο καθώς για να κατεβάσει traffic data μάλλον πρέπει να γίνει registered στο cloud σύστημα της VW και κάτι τέτοιο δεν γίνεται (μάλλον δεν τα παίρνει απευθείας μέσω wifi internet shared connection από τους servers του here Maps (γκρρρρρ). Ίσως βέβαια να βρω στη πορεία κάποια άλλη χρησιμότητα, οπότε και θα επανέλθω.
9) Η πηγή όπως είπα και παραπάνω έχω υποδοχή για usb έτσι ώστε να λειτουργήσει το app-connect δηλαδή mirrorlink, Apple Carplay και AndroidAuto. Δυστυχώς ενώ αγόρασα (υποτίθεται OEM) καλώδιο και plug USB από Κίνα, δεν δουλεύει, δεν παίρνει ούτε ρεύμα ούτε σήμα τίποτα (!). Είναι νεκρό σα να μην το σύνδεσα. Χωρίς να ανοίξω την πηγή κοιτώντας μέσα από κάποιες τρυπούλες η συγκεκριμένη υποδοχή δεν φαίνεται dummy (δηλαδή στον αέρα) πράγμα που μου το διαβεβαίωσε και ο πωλητής. Ακόμα ψάχνω το πρόβλημα. Δυστυχώς όλα τα αντίστοιχα καλώδια έρχονται από Κίνα οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει απλά να πάρω άλλο. Το ψάχνω πάντως και θα επανέλθω. Η αγορά από την επίσημη VW φαντάζει με τα μέχρι τώρα δεδομένα από δύσκολη έως αδύνατη… Πιο εύκολα και φθηνά θα αγοράσω διαστημόπλοιο και θα μου το στείλουν από τον Α’ του Κενταύρου παρά ένα ταπεινό καλωδιάκι με την κατάλληλη φύσα μαζί με το αντίστοιχο plug (!) από την Kosmocar. Μάλλον δεν χαλάει ποτέ αυτό το πράγμα και δεν το φέρνουν καν στην Ελλάδα ως ανταλλακτικό, τι να πω. Αν κάποιος έχει κανένα διαθέσιμο για κάποιο άκυρο λόγο και μπορεί να μου το δανείσει για να τεστάρω αν δουλεύει και να το επιστρέψω είναι ευπρόσδεκτος (!).

Γενικές εντυπώσεις

Σε γενικές γραμμές η συγκεκριμένη πηγή είναι μια πάρα πολύ δυνατή OEM επιλογή κατά την άποψή μου. άψογη από πλευράς εμφάνισης, οθόνης, χρηστικότητας, ταχύτητας και ομορφιάς που συγκρίνεται στα ίσια (για εμένα είναι μακράν καλύτερη, προσωπική άποψη) με αντίστοιχες android ακριβές πηγές Pioneer, Alpine. Είναι πολύ μπροστά από πλευράς ταχύτητας πρώτου ανοίγματος, ενεργοποιείται ΑΜΕΣΑ με το που μπαίνει το κλειδί στη μίζα, ούτε για πλάκα τα 30 με 45 sec που θέλουν αρκετές android κινέζικες ακόμα και πιο ακριβές. Παρόλα αυτά παραμένει μια πηγή ιδιαίτερα ακριβή, υπολογίστε για την πηγή 1200 με 1300€ συν κεραία GPS (~25€), συν (OEM microphone ~15€), συν usb cable&plug (το κινέζικο που δεν δούλεψε έχει ~10€, όταν βρω κάποιο να δουλεύει θα σας πω) και πάντα μιλάμε για αγορά από ebay (και εδώ παίζει πάντα ένα ρίσκο) μιας «πειραγμένης» πηγής έτσι ώστε να παρακαμφθεί το protection. Παρόλα αυτά αν κάποιος προσέξει τον πωλητή να έχει πάνω από 99% θετικές κριτικές λογικά δεν θα έχει κάποιο αξεπέραστο πρόβλημα.

ΥΓ1. Σε περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να προχωρήσει στην αγορά της, ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ πωλητή "vagtec_co_uk" . Αρχικά εγώ την πήρα από αυτόν το μ@λ@κ@ δεν μου την έστειλε ποτέ, άνοιξα case και πήρα από το PayPal τα λεφτά μου πίσω και προχώρησα σε νέα αγορά από τον “auto-teile-pw-online-shop”.

ΥΓ2. Θα ανέβουν και φωτογραφίες μια από αυτές τις μέρες
Bluehakk
Rocco Specialist
Rocco Specialist
 
Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2009, 14:04
Τοποθεσια: Αθήνα
Scirocco: White Candy με Sport Package Cashmere, Bi-Xenon, sunroof, PLB, RNS-510, aftermarket alarm & park sensors.

Re: Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Bluehakk » 27 Νοέμ 2017, 20:17

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Bluehakk
Rocco Specialist
Rocco Specialist
 
Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2009, 14:04
Τοποθεσια: Αθήνα
Scirocco: White Candy με Sport Package Cashmere, Bi-Xenon, sunroof, PLB, RNS-510, aftermarket alarm & park sensors.

Re: Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Bill6s » 27 Νοέμ 2017, 21:44

Φοβερό εργαλείο!Τις πληροφορίες του climatronic τις εμφανίζει?Θέλω να το αγοράσω και εγώ αλλά σκέφτομαι να περιμένω λίγο καιρό να πέσει η τιμή του και μήπως κατα τύχη το βρω Ελλάδα.
Bill6s
Rocco Lover
Rocco Lover
 
Δημοσ.: 115
Εγγραφη: 04 Αύγ 2016, 04:13

Re: Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Bluehakk » 27 Νοέμ 2017, 22:10

Ωπ σωστός.. να τι ξέχασα.
Τις πληροφορίες του κλίμα δεν τις βγάζει. Αυτή η λειτουργία έχει καταργηθεί στα νέα μοντέλα συνολικά.

Δεν νομίζω να πέσει η τιμή του στο άμεσο μέλλον, όσο για το Ελλάδα δύσκολο γιατί δεν νομίζω κανείς να μπει στο κόπο να κάνει την πατέντα να το ξεκλειδώσει, από ότι έχω κατάλάβει κυρίως από χώρες όπως Τσεχία, Ουγγαρία και φυσικά Γερμανία εμφανίζονται τα περισσότερα κι αυτό γιατί εκεί εδρεύουν οι τρίτες εταιρίες που τα παράγουν φασόν για την μαμά VW, οπότε περισσεύουν κάποια είτε από επιστροφές λόγο εγγύησης επισκευασμένα, είτε δεν ξέρω εγώ τι άλλο, τα παίρνουν τα τζιμάνια που έχουν εκεί μέσα άκρες τα χακάρουν καταλλήλως και τα μεταπωλούν μέσω ebay.
Bluehakk
Rocco Specialist
Rocco Specialist
 
Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2009, 14:04
Τοποθεσια: Αθήνα
Scirocco: White Candy με Sport Package Cashmere, Bi-Xenon, sunroof, PLB, RNS-510, aftermarket alarm & park sensors.

Re: Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Bluehakk » 07 Δεκ 2017, 12:43

Και μια νέα λειτουργία...
Από μόνο του μόλις χτύπησε λαμπάκι χωρίς εγώ να έχω κάνει κάτι στο navi ή κάπου αλλού, πήρα την πληροφορία και έβγαλε το συγκεκριμένο ερώτημα για να βρει βενζινάδικο κοντά...

Ενδιαφέρον... όχι τόσο ότι βρίσκει το βενζινάδικο... όσο το γεγονός ότι μόνο του τα κάνει όλα αυτά ... χωρίς να έχω καν ανοιχτό navi...

Εικόνα
Bluehakk
Rocco Specialist
Rocco Specialist
 
Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2009, 14:04
Τοποθεσια: Αθήνα
Scirocco: White Candy με Sport Package Cashmere, Bi-Xenon, sunroof, PLB, RNS-510, aftermarket alarm & park sensors.

Re: Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Mits » 22 Δεκ 2017, 21:12

Για το (7) για android θα χρειαστεί να κάνεις ενεργοποιήση στο κινητό σου τις επιλογές προγραμματιστή κ μετά τον εντοπισμό σφαλμάτων usb. Το καλώδιο πρέπει να είναι κ για μεταφορά αρχείων, όχι μόνο για φόρτιση. Καλοφορετο κ μου φαινεται πολυ καλη επιλογή! :clap:
Άβαταρ μέλους
Mits
 
Δημοσ.: 5
Εγγραφη: 19 Μαρ 2017, 12:53

Re: Εγκατάσταση Discover Media (MIB2) σε Scirocco MY2011

Δημοσίευσηαπό Bluehakk » 16 Ιαν 2018, 14:19

Mits έγραψε:Για το (7) για android θα χρειαστεί να κάνεις ενεργοποιήση στο κινητό σου τις επιλογές προγραμματιστή κ μετά τον εντοπισμό σφαλμάτων usb. Το καλώδιο πρέπει να είναι κ για μεταφορά αρχείων, όχι μόνο για φόρτιση. Καλοφορετο κ μου φαινεται πολυ καλη επιλογή! :clap:


Το έχω κάνει και αυτό αλλά δεν δουλεύει και πάλι.
Δυστυχώς από ότι φαίνεται χρειάζεται και κάποιο άλλο ενδιάμεσο ματζαφλάρι που προσπαθώ να βρω ποιο είναι έτσι ώστε να το παραγγείλω.
Bluehakk
Rocco Specialist
Rocco Specialist
 
Δημοσ.: 557
Εγγραφη: 01 Νοέμ 2009, 14:04
Τοποθεσια: Αθήνα
Scirocco: White Candy με Sport Package Cashmere, Bi-Xenon, sunroof, PLB, RNS-510, aftermarket alarm & park sensors.


Επιστροφή στην Βελτίωση

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες