Η GAZPROM χορηγός στο Scirocco R-Cup

Η GAZPROM χορηγός στο Scirocco R-Cup

Η Volkswagen Motorsport ενώνει τις δυνάμεις της με τη ρωσική GAZPROM, από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στην παραγωγή φυσικού αερίου, σε μια συνεργασία χορηγίας στο πρωτάθλημα ταχύτητας Scirocco R-Cup. Το μοναδικό πρωτάθλημα σήμερα με αγωνιστικά αυτοκίνητα που κινούνται με φυσικό αέριο!

Όλες οι λεπτομέρειες ρυθμίστηκαν στη συνάντηση της 8ης Απριλίου μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας και νυν πρόεδρο του ΔΣ της GAZPROM, Viktor Zubkov, και του Dr. Hackenberg, μέλος του ΔΣ της Volkswagen. Σύμφωνα με τη συμφωνία, τα λογότυπα της GAZPROM θα κοσμούν πλέον όλα τα αυτοκίνητα του πρωταθλήματος το 2013, ενώ η εταιρία θα είναι και ο αποκλειστικός προμηθευτής φυσικού αερίου για τα αγωνιστικά του πρωταθλήματος Volkswagen Scirocco R-Cup.

Καλοσωρίζουμε με χαρά τη GAZPROM ως νέο συνεργάτη του Scirocco R-Cup. Το φιλικό προς το περιβάλλον motorsport ήταν πάντα ο βασικός στόχος στη Volkswagen”, τόνισε ο Jost Capito, αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen.

Vertragsunterzeichnung Gazprom

Υπενθυμίζεται πως το πρωτάθλημα Volkswagen Scirocco R-Cup, το οποίο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη, κινείται αποκλειστικά με φυσικό αέριο. Τα 25 αγωνιστικά Scirocco R έχουν ταλαντούχους νεαρούς οδηγούς στο τιμόνι αλλά και οδηγούς-θρύλους από περασμένες δεκαετίες (Carlos Sainz, Damon Hill κ.α.), απογειώνοντας το θέαμα και το συναγωνισμό. Τα αυτοκίνητα του R-Cup έχουν 2-λιτρους κινητήρες μέγιστης απόδοσης 285 ίππων με βασικότερο χαρακτηριστικό το σύστημα push-to-pass που εξασφαλίζει 50 ίππους (από 235 στους 285) με το πάτημα ενός μπουτόν στο τιμόνι. Το πρωτάθλημα Scirocco R-Cup είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το διάσημο πρωτάθλημα DTM καθώς οι 9 αγώνες της σαιζόν γίνονται στις ίδιες ημερομηνίες εξασφαλίζοντας έτσι ένα πλήρες αγωνιστικό διήμερο για τους θεατές. Ο εναρκτήριος αγώνας είναι στην πίστα του Hockehneim, στις 4 Μαίου.

Scirocco R-Cup, Hockenheimring (finale)

 


Σχετικά Θέματα:


bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark