Οδηγός για πλήρη απενεργοποίηση ESP με VCDS – Do it Yourself

Οδηγός για πλήρη απενεργοποίηση ESP με VCDS – Do it Yourself

Έναν από τους πιο ενδιαφέροντες οδηγούς DIY (Do it Yourself) στο SciroccoClub.gr αποτελεί αυτός που αναλύει τη διαδικασία της πλήρους απενεργοποίησης του ESP (Electronic Stability Control) με τη βοήθεια του VCDS.

Το κουμπί “ESP OFF”, το οποίο βρίσκεται μπροστά από τον λεβιέ των ταχυτήτων, δεν απενεργοποιεί πλήρως το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας του αυτοκινήτου. Πατώντας το απενεργοποιούμε μόνο το ASR (anti-slip regulation), δηλαδή το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης. Με την διαδικασία που αναφέρεται στον οδηγό DIY που δημιούργησε το μέλος “attractive_gangster” μπορούμε να βγάλουμε το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας του αυτοκινήτου εκτός λειτουργίας.

VW-GTI-MY12-ESP

Εφαρμόζοντας αυτή την διαδικασία πετυχαίνουμε την απόλυτη “ελευθερία κινήσεων” του αυτοκινήτου, χωρίς κανένα ηλεκτρονικό περιορισμό.
Σίγουρα, το αυτοκίνητο γίνεται πιο “παιχνιδιάρικο” μιας και ο έλεγχός του περνάει στα χέρια μας ολοκληρωτικά. Από την άλλη πρέπει να σκεφθούμε πως με την διαδικασία της πλήρους απενεργοποίησης του ESP, η ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου “πάει περίπατο” και δεν θα επέμβει σε ένα οδηγικό λάθος. Με το ESP πλήρως απενεργοποιημένο είναι πολύ εύκολο να χάσουμε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να προκαλέσουμε ανυπολόγιστες ζημιές σε εμάς και τους γύρω μας.
Για τον λόγο αυτό, η εφαρμογή της διαδικασίας αυτής συστήνεται μόνο για τη χρήση πίστας.

Ακόμη, στον ίδιο οδηγό αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο ενεργοποιείται το σύστημα TSC (Torque Steer Compensation), το οποίο ελέγχει τη ροπή διεύθυνσης ώστε να μη δημιουργήσει προβλήματα στην πρόσφυση του αυτοκινήτου.
Η λειτουργία αυτή είναι πολύ σημαντική για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα με υψηλά επίπεδα ροπής.

Επισκεφθείτε την σελίδα του οδηγόυ DIY στην Δημόσια Συζήτηση/Forum


Σχετικά Θέματα:


bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark