5 θρύλοι στο Nurburgring με Scirocco

5 θρύλοι στο Nurburgring με Scirocco

Πέντε οδηγοί θρύλοι που έγραψαν ιστορία στο ιστορικό Nürburgring της Γερμανίας, έρχονται αντιμέτωποι στον 4ο και 5ο αγώνα του Volkswagen Scirocco R Cup, το Σαββατοκύριακο 7-8 Αυγούστου.

Οι Γερμανοί Olaf Manthey, Uwe Alzen, Altfrid Heger, η Sabine Schmitz και ο Αυστριακός Hans-Joachim Stück θα έρθουν αντιμέτωποι στο πρώτο διπλό αγωνιστικό Σαββατοκύριακο της σαιζόν. Γνωρίζοντας πολύ καλά τα 25 χιλιόμετρα της «Πράσινης Κόλασης», όλοι μαζί έχουν κερδίσει στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring 11 φορές. Τώρα, για πρώτη φορά έρχονται αντιμέτωποι μεταξύ τους, αλλά και με ακόμη 20 «κανονικούς» οδηγούς, στη πίστα του Grand Prix του Nürburgring.

Η Sabine Schmitz είναι η πρώτη γυναίκα που θα αγωνιστεί στην κατηγορία «Legends» του Scirocco R Cup. Η 41 ετών γερμανίδα είναι η μοναδική γυναίκα που έχει στεφτεί νικήτρια στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring, παίρνοντας την πρώτη θέση το 1996 και το 1997. Από την άλλη, οι Uwe Alzen και Olaf Manthey συμμετέχουν σε αγώνες αντοχής τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην οδηγός του DTM, Alzen, ήταν νικητής στον 24ωρο αγώνα το 2005, σημειώνοντας χρόνο ρεκόρ στο Nordschleife 8’09,499’’ με την Porsche του αδελφού του Jürgen. Ο Manthey, που έχει κατακτήσει 28 νίκες στο Πρωτάθλημα Αντοχής του Nürburgring, έχει βρεθεί στην κορυφή και ως ιδιοκτήτης ομάδος το 2008 και 2009. Ο Alfred Heger έχει επίσης «στενούς» δεσμούς με το Nürburgring αλλά και με τη Volkswagen. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στο πρωτάθλημα FIA GT1 World Championship, ενώ η καριέρα του ξεκίνησε το 1980 στο Nürburgring με ένα Golf GTI. Το 1990 πήρε την πρώτη του νίκη στον 24ωρο αγώνα και τις χρονιές 2008 και 2009 επέστρεψε με το Scirocco GT24. Τέλος, ο Hans-Joachim Stück, νικητής του 24ωρου αγώνα το 1970, είχε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα που περιελάμβανε Formula 1, DTM, Sprorts Car World Championship αλλά και την πρώτη νίκη στην για αγωνιστικό με κινητήρα diesel το 2004.


Σχετικά Θέματα:


bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark