Επιστροφή στο Nurburging Nordschleife

Επιστροφή στο Nurburging Nordschleife

Η Volkswagen επιστρέφει με το οικολογικό Scirocco GT24-CNG στην “πράσινη κόλαση” του Nurburging Nordschleife για τον 24ωρο αγώνα αντοχής που θα διοργανωθεί στις 12-16 Μαΐου. 

Τρία αγωνιστικά Scirocco GT24-CNG είναι εξοπλισμένα με 2-λιτρο κινητήρα TSI φυσικού αερίου, τα οποία όχι μόνο παράγουν κατά 80% μειωμένους ρύπους CO2 σε σχέση με τα συμβατικά GT24, αλλά αποδίδουν και 330 ίππους, τιμή κορυφαία για την κατηγορία τους. Οι Jimmy Johansson, Florian Gruber και Nicki Thim, που έφεραν το 2009 το βενζινοκίνητο Scirocco GT24 στην κορυφαία θέση της κλάσης του για 3η συνεχόμενη χρονιά, θα βρεθούν φέτος στο κόκπιτ ενός εκ των GT24-CNG. Μαζί τους θα είναι και ο οδηγός αγώνων τουρισμού, Peter Terting, που χάρισε το 2009 στο οικολογικό Scirocco GT24-CNG την πρώτη θέση στην κατηγορία εναλλακτικών καυσίμων.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο θα οδηγεί ο έμπειρος σε αγώνες αντοχής Nasser Al-Attiyah (που τερμάτισε 2ος στο Dakar Rally), μαζί με τον πρώην οδηγό DTM Vanina Ickx, τον θρύλο των endurance Dieter Depping και τον 2 φορές νικητή του Nurburgring 24-hour, Klaus Niedzwiedz.
Το τρίτο Scirocco ανατέθηκε στον Dr Ulrich Hackenberg (στέλεχος της VW και επικεφαλής τμήματος εξέλιξης) και στους δημοσιογράφους Bernd Ostmann και Peter Wyss.

Στο τεχνικό μέρος τώρα, ένα εκ των τριών αυτοκινήτων υιοθετεί ένα νέο ενεργό ηλεκτρο-υδραυλικό διαφορικό, το οποίο και αναμένεται να δοκιμαστεί στον 24ωρο αγώνα. Έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βελτιωμένη λειτουργία σε σχέση με το συμβατικό διαφορικό, σε συνδυασμό με καλύτερα οδηγικά χαρακτηριστικά και μειωμένη υποστροφή. Επιπλέον μηχανικές αλλαγές σε σχέση με το προδιαγραφών 2009 Scirocco GT24-CNG, αφορούν στα μεγαλύτερα φρένα και τα βελτιωμένα φώτα για καλύτερη απόδοση κατά τις νυχτερινές ώρες του αγώνα.

Οι πρώτες δοκιμές ήδη πραγματοποιήθηκαν στο Nordschleife, με το Scirocco να σημειώνει χρόνο ρεκόρ για μπροσθιοκίνητο όχημα, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 8m 47.337s. Ο πολυαναμενόμενος αγώνας αντοχής είναι προγραμματισμένος για τις 13-16 Μαΐου 2010. Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα.

Θέμα στο Forum/Δημόσια Συζήτηση: VW στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring

Πηγή: Blue Scirocco Stories


Σχετικά Θέματα:


bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark