Η πτώση των καινούριων αυτοκινήτων ήταν αισθητή τον περασμένο μήνα σε ποσοστό που άγγιξε το 15,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριου του 2009. Συνολικά πουλήθηκαν 13.727 αυτοκίνητα τα οποία ήταν διαφόρων κατηγοριών, όπως 4×4, coupe, οικογενειακά, cabrio κλπ. Στο σύνολο του διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2010 τα αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν 40.313.
Η zougla.gr δημοσιεύει τα καλύτερα σε πωλήσεις αυτοκίνητα στη χώρα μας για τους δύο πρώτους μήνες έτσι ώστε να πάρετε μία γεύση από τις προτιμήσεις των συμπατριωτών μας. Από αυτές φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει μειωμένη ζήτηση όσον αφορά τα πολυτελή μοντέλα αφού λόγω οικονομικής κρίσης οι πελάτες στρέφονται σε μικρότερα αυτοκίνητα και φυσικά πιο προσιτά.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σε αρκετές κατηγορίες υπάρχουναλλαγές σε σχέση με προηγούμενες χρονιές αφού πολλά νέα μοντέλα έχουν πιάσει κορυφή και κάποια άλλα έχασαν πολύ από την… πελατεία τους.
[…]
Κατηγορία Coupe
1. VW Scirocco (562)
2. Renault Megane Coupe (82)
3. Audi A5 (48)
Θέμα στο Forum/Δημόσια Συζήτηση: Το Scirocco πρωτο σε πωλήσεις το 2010
Πηγή: Zougla.gr